Marknad Program Synpunkter Boende Bilder kontakt DVD-film Hem

 

Här kommer lite information om Tranås.

 
Tranås är en liten stad i norra Småland med drygt 18.000 invånare. Vi har en boulevardliknande storgata där de flesta av stadens affärer, resturanger med uteserveringar, fik och barer samt hotell ligger samlade. Perfekt Cruisinggata!
     

Tranås är en riktig sommarstad med den vackra sjön Sommen med sina 365 öar i omedelbar närhet. En av sveriges vackraste sjöar! Här finns ett par större fritidsbåtshamnar.

 

 
    .
 

Det finns ett par campingplatser vid sjön, bl.a Hättecamipng med bad och restaurang, som ligger ett par km. utanför centrum, och Torpöns camping även här finns restaurang, som ligger ett par mil ifrån Tranås. Här finns möjlighet att campa eller hyra en stuga inför natten.

Här en bild från Sjökrogen vid sjön nedanför Hätte camping.

     
Boxholm II är en av de sista kvarvarande vedeldade ångbåtarna i Sverige. Den gör regelbundna turer på sjön Sommen hela sommaren.
 
     
 
På torget mitt i stan kommer flera häftiga band underhålla. Mer information om detta finns på sidan "Cruisingprogram".
     

I anslutning till Folketparkområdet ligger Statshusparken där bilutställningen kommer äga rum. Där finns även vårt sekritariat. Det blir underhållning från scenen. Hitz FM, Tranås lokalradio sänder live från området hela dagen.

 
     
  Gruppbild tagen i Kungsparken för tidningen Wheelsmagasine -06. Det var så här allt började.
     
Svartån slingrar sig rakt igenom hela Tranås och skapar många fina platser. Här en bild tagen ifrån stadshusbron.
 
     
  Statt hotell ligger vid torget. Här finns restaurang och barer öppna.